Гибриди плодових(Плуоти)
Плуот успадкував 75% ознак від сливи та 25% від абрикоса.Фрукт поєднав у собі якості сливи (скову, волокнисту, солодку м'якоть як світлих відтінків, так і темну, рожево-вишневу або їхню суміш) й абрикоса (вкусовий відтінок і аромат). Зверху плуот покритий гладкою шкіркою, без опушіння, пофарбованої в жовтуватий або сітло-зелений, ліловий, бордовий, рожевий колір. Зовні він схожий на велику зливу, а за смаковими якостями схожий на обидва фрукти, хоча домінує все ж сливовий смак. Водночас фрукту притаманний абрикосовий аромат. Ще одна позитивна особливість гібрида — у його досить великих плодах (60-80 г) містяться зовсім невеликі кісточки. Дерева плуота належать до невисоких фруктових культур і рідко перевищують заввишки 2,5 м. Формування крони проводять у молодому віці. Перші плоди можна очікувати через 2-3 року після садіння. З віком плодоношення плуота зростає. За оптимальних умов вирощування й належного догляду врожайність одного дерева може досягати 35-50 кг.