Користь і Шкода груші
Груша - унікальний, ароматний, дуже смачний фрукт, а також корисний. Мало хто знає, але в Китаї грушу використовують як ліки. Люди оцінили користь груш досить давно. Груша вважається природним джерелом енергії, що має у складі цукру, ефірні олії, вітаміни, пектин, природну антибіотичну речовину арбутин. Як уже було сказано раніше, за кількістю вітамінів у своєму складі груша займає лідируючу позицію серед фруктів. Ми з вами не можемо не відзначити також унікальну харчову цінність груші – з-за того, що у складі груші присутній фолієва кислота (вітамін В9), вона показана для вживання вагітним жінкам. А завдяки такій неповторною здібності, як можливість позитивно впливати на розвиток клітин крові, груша дуже корисна дітям. Також груша корисна людям, які хворіють на цукровий діабет. Це зумовлено вмістом у груші глюкози, тому після вживання цього фрукта не виникає потреби в інсуліні. АЛЕ!!! Всі ми індивідуальні тому непогано ще проконсультуватися з лікарем.
Шкоду груші
Якщо ви не ставите перед собою мету нашкодити своєму організму, вам не рекомендується вживання груші на голодний шлунок. Також шкідливим для шлунка і всього організму в цілому є вживання груші з жирної, м'ясної їжею, яку згодом можна рясно запивати рідиною.